Wednesday, August 18, 2010

Lemak tepu merata-rata

Sejak 2,3 menjak ni..makin ramai la pulak mendescribe diriku chubby, 'comel', bulat, pipi macam donut, montel, montok, badan kena pam dan juga gemuk..tapi masalah problemnye saya seorang yang kurang sensitif(setakat ni la) kalau pasal berat badan n x insaf2 makan n trus makan ;p

Tapi..macam dah adat bile nk kwin je bakal pengntin kne dapatkan bntuk bdn yang baik punye huhu mcm kakak2 saya jgk la sebelum ni..saya ada 3orang kakak yang telah menjaga badan sempena nak kawin ;p so saya kena jugak tempias adat tahyul ni sikit2 lalu saya pegi farmasi berdekatan dan membeli sekotak juvanex dengan harga rm150+ pada bulan Jun yang lepas..

Sebenarnya juvanex bukanlah produk untuk kuruskan badan tapi untuk penyingkiran toksin dalam badan..program tujuh hari!!tapi dah bulan8 sekarang..saya baru habiskan 5 sachets ada lagi 23sachets yang belom sempat ditelan hehe sungguh tidak berdisiplin diriku ini..

 Usaha saya tidak terbantut begitu sahaja..pada bulan 7 pula saya terbeli clenx tea dengan niat try n error..setakat hari ini, bru 2 teabags yang telah digunakan..=) dan berat badan saya masih 'comel' seperti dulu...


Mak saya pula memang tidak menggalakkan anak-anaknye mengambil produk2 untuk kurangkan berat badan kerana risaukan side effect produk tu..Oleh sebab saya sendiri pun kurang berminat mau menelan benda2 yang kureng sedap ni, nampaknya ade satu cara je lagi yang tinggal iaitu BERSENAM huhuhu malasnyee

4 comments:

  1. kak amy dulu amik slimdiet ii, menjadi la jugok..just kne berpantang nasik..yang lain go ahead, as long as high in protein..cume kne minum air masak manyak2 tadak kasi ade complication kat kidney =)

    clenx tea pon kak amy pnah try..tp leceh sbb kne gi toilet slalu..and then kak amy realize kat box tu ade kate maybe ade long term side effect..terus kak amy stop..huhuhu

    the best way is exercise..do some walking

    ReplyDelete
  2. yeke ee takuknye..xsey la mnum tea tu huhu wan pun ske je mbebel xbg mnum bnde pelik2 ;p

    kena intai2 slimdiet ii la plop ney hehe

    ReplyDelete
  3. aku pown ada minum cleanx tea. tapi membuang sampai sakit di bahagian tersebut! haha

    ReplyDelete
  4. haha xsnonoh..kne stop la kot mnum tu..side effect dia mgkin peminum akan bergantung 100% kpd minuman tu utk 'proses perkumuhan'..huhu

    ReplyDelete