Sunday, August 15, 2010

Door gift

Saya terfikir2 nk bg ape kt tetamu..rsnye nk bg something yg berguna.. tak nakla dibuang2 plak lps dah dpt..something yang boleh digunakan..sy dah pun membuat tempahan surah yasin utk 200 tetamu vip..tapi rs nk tambah lagi je nk bg kt semua orang..sbb org lain saya nk bagi ape pulak selain 200 org tue??huhu

Ape lagi ek barangan yg berguna..pikir jap..mmm pengetip kuku?sisir rambut?haih ni yang saya nampak ade dalam bilik saya nie hehe

sisir rambut

Lilin?boleh guna bile takde karen..sudu?boleh makan nasi..kipas kecil?boleh kipas2 bile panas..

kipas
Camne pula dengan towel kecil?macam dibuang je..yela kecil sgt..nak buat basuh kereta pun  tak lepas huhu so katakan tidak kepada towel kecik =) Macam mane pula dengan pasu2 bunga yang kecil?nak isi ape ek kat dalam?telur..huh telur pn kadang2 orang terbuang atau sengaja membuangkannya hehe

Selain dari barang2 untuk kenangan para tetamu yang hadir,saya juga kena fikir nk letak makanan ape dalam paper bag mereka tue..mari kita senaraikan ape yang saya suke;


cupcakes

  1. Cupcakes- tempah dari cake avanue 80sen/pc
  2. Lolipop (small) - dijual di kedai borong gula2 rm7/40pcs
  3. Lolichoc- tempahan online
  4. Gula-gula asam - kedai borong gula2
  5. Roti gardenia - no idea main redah je tulis hehe
  6. Air kotak - no idea
  7. Keropok sira -rm1/pcket
  8. Kerepek - kt johor ni banyak..kne packing2 pulak
  9. Kekacang
  10. Apollo - kilang apollo di larkin..dapatla murah sikit
Saya nak bagi tetamu saya lolipop yang comel nie ;p

3 comments:

  1. klu lolipop dale gambar tu, kak amy tahu nok beli mano..Ado kilang kat sini..rego dale rm0.60 to rm1.50 depends ko size =)

    ReplyDelete
  2. salam sha...mmg pening sikit klu nak bagi gift kat tetamu..fia pun klu boleh tak nak bagi towel coz pengalaman dulu...tuala tu tak digunakan pun hehehe...

    ReplyDelete
  3. yeke k.amy..bgusla nnt boleh ajk wan pgi kilang tu ble dia blik..hehe thanks k.amy

    fia:tu la..fenin fikir..kalau boleh taknak mahal2 dan membazir hehe cut cost ;p

    ReplyDelete