Sunday, July 3, 2011

Baby girl or baby boy

uhhh sedih!baru je lepas hantar my hubby ke larkin..semoga dia selamat sampai..arini kami suami isteri sungguh excited dan teruja nak pegi scan sebab nk tau baby girl or boy,bakal anak kami nanti hehe so kami pergi ke poliklinik biosucinas(klinik pakar kanak2)kat bbu.

Doc tak janji akan nampak..katanye berdasarkan kedudukan baby tersebut. Tapi hajat kami diteruskan jugak..bila dah scan memang betul baby dalam kedudukan mengiring..mengepit pulak tu kedua2 pehanya..huhuhu tp doc usaha jugak tengok dari banyak sudut..doc cuma cakap kemungkinan baby girl sebab tak nampak baby punya 'buah'! doc sebut camtu ye bukan saya reka haha apepun doc suruh datang scan lagi bila masuk 28minggu..sebab bukan 100% confirm baby girl

Hasil scan tu jugak menunjukkan ukuran kaki n kepala baby saya dah 22minggu+ sedangkan kalau ikut pengiraan biasa kandungan saya baru 20minggu+..tapi itu normal katanya dan mungkin saya bersalin lebih awal dari tarikh jangkaan..so far baby kami sihat alhamdulillah..doc siap scan 3d sekejap(walaupun kami xsuruh) and boleh nampak telinga,tangan n jari dengan jelas..

Bila agaknya ye kami nak start shopping barang baby?=)

4 comments:

  1. wah bestnya teruja dengar cite ni...moga baby sihat ye sha

    ReplyDelete
  2. wuhuuu..excitednya cha..dh stat pkai 'dress princess' gemok blm?=p

    ReplyDelete
  3. hehhe nampak gaye sha mase first trimester pon dah bleh agak baby gurl..sukeenyee dapat anak sedara pompuan..tok wan kne start cari gelang nehh =)

    ReplyDelete
  4. Tenkiu mia..nk tggu mia plk ni..

    Angah pari2:xpkai2 pn lg..segan hehe slgi bju kurung muat pkai dulu

    K.amy:xkonfem lg..baby mnyorok.. ;p

    ReplyDelete