Friday, February 17, 2012

Cita-citaku melangit tinggi di awan nano

Cita-cita saya yang sebenarnya setelah cita-cita sebagai doktor*masa umur 6tahun* terhapus di telan masa

adalah.....


ehem2 ingin membuka butik sendiri sekaligus menjadi seorang business woman yang berjaya muehehe *opss terbongkar rahsiaku*

camne la pulak aku terjadi cekgu nih..adeh..tak pernah terfikir langsung nak jadi cikgu sbnrnya..semuanya gara-gara tak dapat 4flat masa matrikulasi dulu,dapat 3.99 je*huhu tipu*..kakak saya ckp kalau tak dapat amik course medic..amiklah course ckgu ckgi ni..yakni pilihlah mane2 kursus yang mana bila habis study, kerja yang cari kita..bukan kita yang cari kerja..lantas saya pon telah terpengaruh dan amik sarjana muda sains dengan pendidikan di universiti malaya. dan yang lebih tepat, sudah tertulis di luh manfuz takdir saya menjadi seorang guru.

Namun cita-cita saya yang sebenar itu tak pernah terpadam dalam ingatan..tapi setakat ingat je la dan tak buat apa-apa sampai ke saat ni =( pernah saya bgtau husband cita-cita tersembunyi itu..husband mmg selalu sokong..sampai tahap saya nak brenti kje suatu ketika dahulu*masa tertekan prsnku* dia sokong lagi..ooh great husband!bagi modal la bang takkan bagi sokongan jew ngeee

tapi kan i rasa..tetibe ckp i*kire tahap business woman jual baju kat fasha sandha..mmgla ai ai*kahkah i rs butik online skrg tumbuh bak cendawan. butik i jadi salah satu la cendawan2 tu klo jadi nak berniaga hurmm..byknya persaingan sihat ye..boleh laku ke butik i nnti..masalahnya nak jual ape ni????sesiapa yang terbaca entry ni nanti uols kenalah shopping kat butik i..tau..tau...tau..sekian.nantikan kemunculan butik saya tak lame lagi..insyaallah

p/s: bosan tahap gaban sebab tu entry mengarut mengabang

1 comment:

  1. gahaha kelako sokmo kak cha

    same la dgn ya. ya keje mende pon xtau skrg ni. buat keje administration relax2 sungguh. tak mencabar, tp takpelah at least xpening pale.

    dari segi minat, ya pon suke butik2. wakaka. tp xmboh online, sbb byk sgt doh. jual mende eh best *tibe2 pening jugok*

    ReplyDelete