Sunday, February 24, 2013

House warming..bila nak buat?

  Itulah soalan glemer bila kita dah masuk/ada rumah sendiri..maka ramailah kawan n saudara mara bertanya..sebenarnya diorang nak kenal rumah je..bukan nak suruh buat kenduri bakar kambing bagai..tapi sorang kwn aku ni, SEGAN nak dtg saje2 kalau takde majlis katenyee hee macam2..seolah-olah aku duk umah banglo 8tingkat gittew

Dah hampir tiga bulan kitorang duduk rumah baru..yes rumah baru lah bagi kami..walaupun sebenarnya rumah 2nd hand kami beli kann mueheheh kami plan hujung minggu ni nak buat house warming kecil2an..haa sape yang terbaca ni jemputlah datang sekali..asalnya kitorg nak buat besar2an, nak sewa kanopi bagai n jemput seluruh keluarga sebelah suami n sebelah aku..tapi mak ayah tak dapat datang..yang dtg mama,papa n seluruh keluarga sbelah family husband..jadi house warming insyaallah akan dibuat 2kali haha..hujung minggu ni untuk family sbelah husband,jiran dan kawan2 yang berkesempatan untuk hadir. Next time untuk family sebelah mak ayh n kwn2 jgk..

Tema mkn2 adalah hi-tea..start pukul5ptg..sebabnya aku n husband kena pergi kenduri kawin dulu di puchong tengahari tu..Menu utama ialah nasi dagang yang kami sendiri pun tak pernah try..hopefully sedap lah..pastu ada laksam dan kuih muih..
Next entry aku share gmbar okeh..bye!

1 comment:

  1. Salam kenal...house warming wat dua kali..huhu..bajet pon kene 2 kali..kita ni same la umah 2nd hand..bila masuk pon org dok cakap bila nak wat house warming aka kenduri doa selamatt..:)

    ReplyDelete