Friday, October 14, 2011

Baby stuff update

Jom laling kita pergi shopping!
::purple::the symbol of parenthood hee
Hari ni saya rasa baik hati  nak share sebahagian barang-barang yang telah tersedia untuk menyambut cahaya mata pertama kami insyaallah..*apa kena mengena dengan baik hati neh..ishh*

Kami suami isteri agak blur2 sedikit semasa proses penyopingan berlaku. Nasib baiklah ada  checklist yang dibawa bersama. Dah macam study kat jusco tu. Bawa kertas dan pen sambil tekun membaca,menulis,mengira (3M) dan berbincang*study group* lepas tu still jugak fening2..banyak pula brand itu brand ini..mana satu mahu pilih ni laling?yang mahal ke..yang murah ke..yang besar ke..kecik ke..penting ke kurang penting ke!

Yang tak bestnya, saya cepat lenguh kaki dan dahaga*sangat tak tahan* rasa nak masuk dalam troli  je. So, belum  pun habis shopping saya ajak hubby keluar minum..nak keluar dari jusco, kenalah bayar dulu. Saya duduk tercongok, hubby pergi bayar.

husband sape la ni..mithali btol ekeke
Lepas tu kami pun menyinggah di kopitiam kenangan zaman bertemantapimesra kami iaitu di old town white coffee.*flashback*Saya masih ingat lagi tahun 2008 masa saya praktikal di wangsa maju..petang-petang si emon(my hubby now) bawa saya minum petang.Salah satu tempatnya kat old town white coffee. Itu pun setelah hampir sejam dia menunggu saya bersiap dan mekap tebal 4inci hohoho baguslah awak tak serik ye incik emon. Tapi incik emon cakap saya mekap dah laju sekarang iaitu 10minit hehe

Menu pada petang itu

walaupun ditegah dan dicegah, saya tetap berdegil nak minum kopi

Ini adalah list bahagian pertama yang sudah beres. Walaupun bilangannya mungkin masih kurang*nanti dah lahir baby, kita shopping lagi ye bang* Lagipun mak selalu pesan jangan terlalu boros, beli yang mana penting dahulu huhu
BAHAGIAN PERTAMA: BARANG-BARANG ASAS BAYI


1.      Bakul Pakaian Bayi
2.      Beg pakaian(ke Hospital)
beg free from my sister.tenkiu angah!
3.      Baju siang
baju yang agak keperempuanan ini 80% dipilih oleh hubby ;p *firasatnya mengatakan baby girl*mcm dia yg prgnnt!
4.      Baju tidur

5.      Rompers

6. Tights
7. Sarung tangan (mitten)
8.  Sarung kaki (bootee)


9.      Barut baby

10.      Topi bayi 
11.  Kain Lampin (napkins)
12.  Selimut (Blanket)/Kain bedung
13.  Tuala

10 comments:

  1. hohoho saya bersyukur dah shopping awal.skang sakit makin teruk pula. saya takde beli tight lagi. tunggu dia 3 bulan la.hehehe comel kan baju baby girl best. hari tu pun shopping kat jusco wangsa maju. nanti kita boleh la jumpa kenal-kenal since kita sama time bersalin!

    ReplyDelete
  2. aah..lebih kurang EDD kita hehe smg slmt semuanya..baju baby girl mmg comel2..geram tgk..tight pun kiut je..sbb tu dah beli hee

    ReplyDelete
  3. salam..

    semoga segala perancangan yg dirancangan dipermudahkan Allah..

    ReplyDelete
  4. semoga selamat semuanya nanti.
    jgn lupa pohon maaf suami dan ibubapa saat mahu lahirkan nnt..

    ReplyDelete
  5. owh sgt menarik kaler baju2 anak mu wahai cha(sdikit cemburu buta di situ) sob sob sob..

    **aku nk lpaskn perasaan kt sini boleh?x kira r ..nk jugak.
    aku bru blik dr KK marang.arini appointment ngn doc.bese aku gi klnik desa dpn ofis aku ni je.nk jd kn cerita.setelah sekian lama ku menunggu,tiba turn aku misi betty bgtau doc ade urusan lain.aku kna dtg smula mggu dpn.berderau darah aku..uwaaaa

    ReplyDelete
  6. nur:baeklah tenkiu.. =)

    momypari2:biase je la kaler baju..sbb bju utk baby girl kot..napok mnarik sket*debo jgk kuo boy ke*haha derma ke org lain la jwbnye

    tu la KK..aku aritu org kedua last..doc india mcm bengkeng smcam*penat kot* n ckp ok je sume(tu je)..aku tnye berat baby ke mende lgsg xmboh jwb hee bengkeng molek muke..tp phm la kan checkup pree huhuu gi hulur duet kt klinik swasta la pulok!tp smpai skrg aku xtau berat bape doh baby aku..gi swasta nyanyok plk nk tnye

    ReplyDelete
  7. schaaa..comellnyoo baju..ni jeles ni ado anok tino..hihihi..btw..baju oshkosh i love dad tu beli mano?kak amy tgh cari, tok jupo pon :(

    ReplyDelete
  8. baru prasan komen k.amy hehe sy bli ms mum n baby fair kt danga city mall aritu..3helai rm40.. =)

    ReplyDelete
  9. dear..barut baby nak beli baper banyak ek..?? saye asik terpikir2 jer...huhu
    tak sabar nak shopping barang baby...!!yaeyyyy..;p

    ReplyDelete