Sunday, October 23, 2011

Menangis lagi

Bosan pula duk kat rumah makan tido makan tido..kalau kat sekolah tengah naik tangga turun tangga ni huhu *adakah aku sedang merindui sekolah?*owh tidak..saya cuma tak boleh duduk saja-saja camni..kalaulah ada sape2 dapat teman saya shopping ke...jalan2 tepi pantai ke..kan best..hubby cepatlah balik!!!nangis kang =( *hubby kat Miri sekarang~offshore lagi~*


Ni bukan kisah saya yang menangis..saya teringat Cikgu S,cikgu cina yang menangis lepas jumpa pengetua.  Juga terjadi kepada cikgu lain..tak caya bacalah blog Cikgu Mimie ni. Haih pengetua ni kalau dalam sehari tak buat orang menangis tu tak tenang ke hidup kamo?Siku ni kang!

Akak S bercerita sambil sebak-sebak di dada dan berkaca air mata*ayat jiwang reka*. Katanya "Sebelum ni pengetua tu ok ngan saya..sekarang pengetua marah-marah, cakap tengking-tengking dan tuduh akak tak nak buat kerja. Keluar je bilik pengetua, akak terus menangis..akak tahan tak nak nangis depan dia"

Saya berkata,"Bagos tu kak, tak berbaloi nangis depan orang camtu..apa kata kita gores dan menang je kereta dia, biar padan muka!"*lagak gengster*

Kak S mula senyum dan berkata,"Tapi dia tak bawa kereta pergi sekolah, suami dia ambil dan hantar" 
*Huhu terlupa pula aku* "Tak dapat gores kereta, gores parking kereta pun jadi la kak"

Dia dah mula senyum, tadi berkaca je mata hee..masa saya sedih dulu pun dia selalu nasihat  "Shahida, U jangan ikut perasaan sangat, jangan fikir sangat, jangan nangis sorang-sorang, cuba kawal, sebab awak sedang mengandung, nanti anak awak hiperaktif! Anak saya sekarang degil dan hiperaktif sekarang sebab saya selalu nangis masa pregnant gara-gara berjauhan dengan suami" *1st time saya dengar, ibu mengandung nangis=>anak hiperaktif*hehee

Apepun saya akan merindui akak S ni..sepanjang jadi jiran depan meja dalam bilik guru, dia banyak bagi tips-tips berguna untuk ibu mengandung*versi cina* dan dengar keluhan saya bila saya geram dengan perangai pelajar kelas 2 Garnet dan 1 Amt.. 

Peringatan: Jangan terperanjat atau tersimpul biawak kalau nampak blog saya selalu diupdate..huhu kerna daku sangat bosang

1 comment:

  1. aku selalu jgk menagis time ngndung ni..ngerinya ank jd hyperaktif.huhu.

    ReplyDelete