Tuesday, November 27, 2012

Overdue!

  Ni bukan soal overdue nak beranak ye..eh salam tak bagi..assalamualaikum.. ;) ni psl overdue sudah date yang kitorang bagi kat kontraktor untuk siapkan rumah..tarikh akhir adalah hari ni 28hb11..lebih kurang 5 jam yang lalu aku,husband bersama maid iaitu siti pergi ke rumah untuk sapu dan mop lantai tingkat atas..sbbnya orang laminate floor nak dtg esok untuk pasang lantai kayu kayan tuh..kitorang pilih floormall untk setelkan hal ni..husband bagi cadangan pasang laminate floor SATU RUMAH!Aku taktau sangat pasal lantai ni..tapi ble dah gi kedai aku tau lah skit2..n mcm aku je yang pilih colour muahahaha aku tak bape suka sgt colour yang terlalu nampak seperti kayu..kuning2 coklat,so aku pilih colour grey2 skit hehe harap2 oklah..kitorang pergi kedainya kat bangi..pekerjanya peramah n mesra..aku suka cmtu..customer pun jadi selesa kan..beberapa hari kemudian, diorang bagilah quotation yang gulppp membuatkan kami telan air liur laju2..so fikir punya fikir tak bagi keputusan heee n one day,diorang sms suruh datang renovation expo kat pwtc kalau nak diskaun lebey..sape taknak kan..cubelah nasib pegi expo..alhamdulillah dapatlah diskaun!lebih kurang jimat rm2k tau..so anda2 diluar sana,rajin2lah pegi expo untuk dapat harga yang lebih murah..


Nota kaki:
Sebenarnya banyak lagi benda2 kecik yang tak setel..geram jgk aku kdang2 ngn encik kontraktor yang terlalu bertenang orangnya sedangkan aku klo boleh nak msuk rumah as soon as possible..lagipun cuti sekolah skrg ni..bolehlah nak mengemas rumah siang mlm pagi petang!aww rajinnye akuuu

4 comments:

  1. tengah usha2 gak floormall ni. berapa pakej dia eh?
    nti emel boleh tak?? klu tak keberatan lah. :)
    khairunajwa.mj@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok insyaallah wawa..quotation ada pada husbnd sume..apepun baik wawa pegi sndri ke kedai tu..sbb harga berbeza mengikut jnis,kualiti,ketebalan..mcm kitorang pilih yang sederhana je..rm6+ je sekaki muehehe n floormall ni org melayu..so support melayu la lebih kurg ;D

      Delete
  2. Waaahhh,,,sonoknyer liminate satu umah..aty berhajat gak..hurrmm..krne tngk bajet dulu..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbnrnye mcm terpaksa pasang aty hehe sbbnye owner lme dulu extend rumah ke belakang tu pastu tilesnye berwarna warni..kejap putih,kejap coklat tertibe hee ops tapi dapur xpasang pun..

      Delete